Om mig

 

Andreas Risan spelar och undervisar i fiol, altfiol, hardingfela och nyckelharpa. 

Han är uppvuxen i Skellefteå i Västerbotten och har bl a studerat på Eric Sahlström Institutet, Malungs folkhögskola och också varit i Norge ett år och tagit lektioner i hardangerfela för dansspelmannen Sigmund Eikås. Senaste utbildningen är SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut).

Andreas spelar främst svensk folkmusik från hela Sverige men fördjupat sig i låtar från västerbotten, värmland och västerdalarna. På våren och hösten 2018 jobbade han på Västerbottens teatern i Skellefteå som musiker och berättare för föreställningen Släktkalaset som är tolkat fritt efter Maria bloms "Masdjävlar". 
Han har på senare år komponerat mycket egen musik och låtarna är oftast rytmiska och innehåller oväntade vändningar. När Andreas skiner som mest spelar han till dans och har man riktigt tur så improviserar han och det gör det spännande och levande både för dansare och han själv. Andreas har gjort en skiva med enbart låtar från västerdalarna och hans egna kompositioner tillsammans med mungigespelaren Klas Wikström Af Edholm, skivan heter "en urkraft i rörelse"
Nu jobbar han som fiolpedagog på El Sistema i Södertälje plus att han frilansar både som musiker och pedagog i Stockholmstrakten.
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)