Om mig

 

Andreas Risan spelar fiol, altfiol, hardingfela och nyckelharpa. Han kan variera sitt musikaliska uttryck i många olika skepnader samtidigt som han alltid behåller ett stadigt driv och är lyhörd inför sina medmusikanter och dansare.

Han är uppvuxen i Skellefteå i Västerbotten och har gått ett års studier i nyckelharpa på Eric Sahlström Institutet, fiolkurs ett år på Malungs folkhögskola, Världsmusikerprogrammet på Göteborgs musikhögskola, och slutligen en pedagogisk utbildning på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut). Han har också varit i Norge ett år och tagit lektioner i hardangerfela för dansspelmannen Sigmund Eikås.

Andreas har jobbat som fiolpedagog på flera olika kulturskolor som Värmdö, Huddinge och Solna kulturskola och frilansat många år som musiker. Senast på våren och hösten 2018 jobbade han på Västerbottens teatern i Skellefteå som musiker och berättare för föreställningen Släktkalaset som är tolkat fritt efter Maria bloms "Masdjävlar". Nu i vår 2019 kommer han att jobba som fiolpedagog på Botkyrka och Nynäshamn kulturskola. 

  
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)